Çocuklar sevdiği yazarlarla buluşmaya devam ediyor

22 Mart 2017

Beyoğlu'nda her hafta öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen Kırmızı Sedir Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu Yazar Mevlana İdris Zengin oldu. Öğrencilere kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemini anlatan Yazar Zengin, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Beyoğlu Belediyesi tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşileri bu hafta da yoğun ilgi gördü. Turabibaba Kütüphanesi ve Okmeydanı Kütüphanesi’nde her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen söyleşilerin bu haftaki konukları; Beyoğlu Orbay İlkokulu, Namık Kemal İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Piripaşa İlkokulu ve İhsan Şerif ilkokulu öğrencileri oldu. Sevilen Yazar Mevlana İdris Zengin ile hoş bir sohbet gerçekleştiren öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi.

DEMİRCAN’IN HEDİYE ETTİĞİ KİTABI YAZARINA İMZALATTILAR

Kendilerine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın hediyesi olan Yazar Mevlana İdris Zengin’in “Uçan Eşek” isimli kitabını okuyan öğrenciler, söyleşide Yazar Zengin’e kitapla ve yazarlıkla ilgili birçok soru yöneltti. Neden yazar olmayı tercih ettiniz, Kitap yazmak için ne yapmak gerekir, Kitap yazmak için çok okumak gerekli midir? gibi sorulara itina ile cevap veren Yazar Zengin, yazar olmaya nasıl karar verdiğini de öğrencilere anlattı. Kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemini de anlatan Yazar Zengin, öğrencilere, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

ÇOCUKLARIN KÜTÜPHANELERDE YAZARLARLA BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ

Yazar Zengin, Kırmızı Sedir Söyleşileri ile çocukların kütüphanelerde yazarlarla buluşmasının çok önemli olduğunu belirterek, bu imkanı sağladığı için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkürlerini iletti.

Beyoğlu'nda Kırmızı Sedir Söyleşileri, Beyoğlu Belediyesi Turabibaba ve Okmeydanı Kütüphanelerinde, eğitim öğretim sezonu boyunca devam edecek.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...