Cihangir’de Tırtıllarla Mücadele Sürüyor

13 Ağustos 2015

Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Cihangir bölgesinde ağaçları ve bitki örtüsünü tahrip ederek yok eden, tırtılları etkisiz hale getirmek için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Cihangir park ve bahçelerinde iki haftadır baş gösteren zehirli tırtıl ağaçları kurutup; bitkileri yok ediyor. Vatandaşların şikâyeti üzerine harekete geçen Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanarak Cihangir’in hemen her mahallesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ZEHİRLİ TIRTILLARA KARŞI SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Taşıma toprak veya ithal ağaç yoluyla geldiği tahmin edilen kemirgen tırtıllar, ağaçların yapraklarını yiyerek yok ediyor. Tırtıllara karşı seferberlik ilan eden Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü, bir çok noktada ilaçlama çalışmaları başlattı. Özellikle yüksek ağaçların olduğu noktalarda vinç yardımıyla ilaçlama çalışmaları yürüten ekipler tırtılların yayılmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEMEYEN İLAÇLAR KULLANILIYOR

Vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yapılan ilaçlamalarda halk sağlığı düşünülerek tarım ilacı kullanılmazken, insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek ilaçlar kullanıyor. Vatandaşların yoğun olarak şikâyette bulunduğu tırtıllar yüzünden bazı ağaçlarda çürüme belirtileri başlayınca ağaç dalları kesilerek tıraşlandı..

TIRTILLAR BİTENE KADAR İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Numan Akol,  tırtılların zehirli bir türden olduklarını bu yüzden kuşlar ve diğer hayvanlar tarafından yenilmediklerini belirterek, tırtılların ilaçlama çalışmaları olmazsa ağaçları tamamen kurutacağını söyledi. Kullandıkları ilaçların doğaya ve insan sağlığına zarar vermediğini belirten Akol, ilaçların tırtılları yok ettikten bir süre sonra doğada çözüldüğünü söyledi.

Tırtılların zehirli bir tür olduğunu ancak insan sağlığına zarar vermediklerini düşündüklerini ifade eden Akol, “Tırtılların insanlara zarar verdiklerine tanık olmadık ama bu tırtılları, kuşlar, ördekler ve tavuklar yemiyor. Normalde yemeleri lazım ama hiçbir hayvan bunu yemiyor. Doğal düşmanları yok gibi duruyor. Çok yaygın olarak tırtıllar her tarafa yayıldı. İlaçlama dışında başka çare bulamadık. Nereden geldiği noktasında bir bilgim yok. İthal ağaçlarla gelmiş olabilir taşınan topraklara ya da yeni dikilen bitkilerle gelmiş olabilir,” diye konuştu.

&