Bu Sefer Başkan Demircan Direksiyonda

14 Mart 2016

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün flosuna yeni kattığı çevre dostu elektrikli Twizy aracın direksiyonuna geçerekİstiklal Ceddesi’nde vatandaşları selamlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nda çevreye duyarlı ve çevreyi kirletmeyen bu tip elektirikli araçları kullanmaya gayret ediyoruz,” dedi.

Türkiye’de teknolojik yeniliğe öncülük eden Beyoğlu Belediyesi Zabıta ekipleri, Ginger ve Tek Teker den sonra şimdi de yeni elektrikli mini zabıta aracı ile yine milyonlarca yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oldu. Taksim meydanında yapılan çalışmaları inceledikten sonra direksiyona geçen Belediye Başkanı Ahmet MisbahDemircan’da vatandaşların gösterdiği bu ilgiden oldukça memnun. Taksim’den Galatasaray meydanına kadar vatandaşları selamlayan Demircan, turistler ile İngilizce ve Arapça sohbet etti. Durumdan oldukça memnun olan vatandaşlar fotoğraf ve selfie çekerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

ÇEVREYE DUYARLI ARAÇLARI KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Beyoğlu Zabıtasının çevreye duyarlı elektrikli araçla hizmet verdiğini belirten Başkan Demircan, “Zabıtamız sürekli denetim yapıyor. İşimizi yaparken kullanndığımız araç ve gereçler hedeflerimize de uygun olmalı. Bizler de çevreye duyarlı ve çevreyi kirletmeyen araçların kullanılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede Beyoğlu’nda uzun zamandır çevreye zarar vermeyen bu tip elektirikli araçları kullanmaya gayret ediyoruz. Kullandığımız araç bu ürün yelpazesi içerisinde yeni bir ürün. Tabi bundan önce de çevreye duyarlı araçları kullanmaya özen gösteriyorduk.” dedi.

TAM BİR ÇEVRE DOSTU

Daha önce, özellikle İstiklal Caddesi ve Taksim bölgesinde Ginger ve Tek Teker araçlar kullanan Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şimdide flosuna kattığı yeni çevre dostu elektrikli Twizy araçla hem göze hem de gönüllere hitap etmeyi başardı.Twizy tam şarj edildiğinde saatte 80 km hızla 100 km yol gidiyor. 2,3 m uzunluğa, 1,19 m genişliğe sahip. Aracın kapıları’nın yukarı doğru açılıyor olması ise araca uzay mekiği görüntüsü veriyor. Elektrikle çalışan araç batarya hariç 375 kg ağırlığında ve 0-45 kilometreye 6.1 saniyede ulaşabiliyor.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...