Beyoğlu'nda temizliğin mesaisi yok

14 Ekim 2017

Vatandaşlara daha sağlıklı ve hijyenik yaşam alanları sunmak için ilçenin tüm cadde ve sokaklarında temizlik çalışmalarını 7/24 aralıksız sürdüren Beyoğlu Belediyesi, yeşil alanları, parkları, bahçeleri, çeşmeleri, ibadethaneleri ve okulları da düzenli olarak temizliyor.

Her gün yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Beyoğlu’nda temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçede bulunan tüm cadde ve sokaklar özel yıkama araçları kullanılarak sabunlu su ile yıkanıyor. 7/24 aralıksız sürdüren çalışmalar kapsamında vatandaşların yaz aylarında sıklıkla uğradığı parklar da günübirlik temizleniyor. Çalışmalarla vatandaşlara daha sağlıklı ve hijyenik yaşam alanları sunmanın yanı sıra ilçenin estetik güzelliğinin korunması da amaçlanıyor.

TÜM YAŞAM ALANLARI DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENİYOR

Çöplerin alınması ve süpürme çalışmalarının yapılmasıyla başlayan temizlik çalışmaları, özel dezenfektanlarla yapılan ayrıntılı yıkama çalışmalarıyla devam ediyor. Çalışmalar sırasında buharlı ve sıcak sulu yıkama aracına ihtiyaç duyulan noktalar tespit edilerek sonrasında söz konusu araç ile etkili yıkama çalışmaları yapılıyor. Ayrıca paslı, kirli, yağlanmış ve kalıcı çöp çıkarma alanı haline getirilmiş tüm alanlar da sıcak sulu ve buharlı yıkama aracıyla temizleniyor. Yıkama çalışmalarının yanı sıra pilot olarak seçilen mahallerde yer alan boş arsalar, yeşil alanlar, parklar, bahçeler, çeşmeler, ibadethaneler ve okullar da düzenli olarak temizleniyor.