Beyoğlu'nda Geri Dönüşüm Gönüllüleri Ödüllendirildi

13 Haziran 2016

Beyoğlu Belediyesi, ilçede düzenlediği atık toplama kampanyalarına katılarak en fazla atık malzemeyi toplayan okul ve semt konaklarını ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Belediyemiz kendisinden beklenenin ötesinde evsel atıkların yanı sıra cam, kağıt ve atık yağ konusunda da üzerine düşeni yapıyor. Biz herkesi çevreye duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, Hasköy Sahilde düzenlediği “Geri Dönüşüm Çalışmaları Ödül Töreni” ile ilçede düzenlenen atık toplama kampanyalarına katılarak en fazla atık malzemeyi toplayan okullara ve semt konaklarını ödüllendirdi. Doğal kaynakların korunması ile ilgili önemli projelere imza atan Beyoğlu Belediyesi, 2007 yılında başlattığı atık toplama kampanyasını bu yıl da devam ettirdi. Proje kapsamında ilçede bulunan okullarda ve semt konaklarında atık toplama kampanyaları düzenlendi. Yıl boyunca Atık Yağ Kampanyası, Atık Pil Kampanyası ve Ambalaj Atıkları Kampanyası’na katılarak en fazla atık malzemeyi toplayan okullar ve semt konakları Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ında katıldığı ödül töreniyle ödüllendirildi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Başkan Demircan törende yaptığı konuşmasında, belediyelerin en önemli görevlerinden birinin temizlik olduğunu belirterek, “Ama evsel atıkların dışında plastik ve cam atıklarını toplayıp geri dönüşüme kazandırmakta önemli bir konudur. İşte hemen arkanızdaki arabalar bunların tamamı evden atılan evsel atık dışındaki cam plastik ve kağıt atıklarını toplayan araç parkımız. Yani Beyoğlu Belediyesi sadece evlerdeki çöpleri çöp olarak toplamıyor, onun dışında sadece yağ toplayan sadece cam toplayan sadece kağıt ve plastik toplayan özel bir takımımız var. Böyle bir ekip her yerde yok. Özel bir projemiz var. Biz herkesi çevreye duyarlı olmaya davet ediyoruz. Belediyemiz kendisinden beklenenin ötesinde evsel atıkların yanı sıra cam, kağıt ve atık yağ konusunda da üzerine düşeni yapıyor.” dedi.

BİR BİRİNDEN GÜZEL HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Törende, Atık Yağ Kampanyası’na katılarak birinci olan Haliç İlkokulu’na yazıcı hediye edilirken ikinci olan İhsan Şerif İlkokulu ile üçüncü olan İto Kadınlar Çeşmesi İlkokulu’na ise spor malzemesi hediye edildi. Atık Pil Kampanyası’nda birimci olan Ahmet Emin Yalman İlkokulu ile Ambalaj Atıkları Kampanyası’nda birinci olan Huviyet Bekir İlkokulu’na da yazıcı hediye edildi. Törende kampanyalara katılan semt konakları da ödüllendirildi. Atık Yağ Kampanyasında birinci olan Çıksalın Semt Konağı’na 150 tl temizlik malzeme hediye çeki verilirken Atık Pil Kampanyası’nda birinci olan Aynalı kavak semt konağına ise Akıl oyunları hediye edildi.

DEMİRCAN, YENİ AMBALAJ ATIK ARAÇLARININ AÇILIŞINI YAPTI

Animasyon gösterilerinin yanı sıra Öğrencilerin de sahneleyecekleri halk oyunlarıyla renk katacağı ödül töreninde daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, temizlik araçları filosuna yeni katılan Ambalaj Atık Araçlarının açılışını gerçekleştirdi.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...