Beyoğlu’nda 23 Tapu Daha Sahibini Buldu

12 Ocak 2016

Okmeydanı’nda 23 tapuyu daha hak sahiplerine evlerinde teslim eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “En güzel heyecanları evlerde yaşıyoruz.Okmeydanı projesi gerçekten desteği çok yüksek bir projedir.Herkes bu işi istiyor.Bütün bunları bitirmek içinsabıra ihtiyaç var. Sonuçta tapularımız elimizde. Okmeydanı’nda en büyük garantimiz tapularımızdır.” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, evraklarını tamamlayıp tapu almaya hak kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor. FetihtepeMahallesi Yamak Sokakla, Keçecipiri Mahallesi Yıldırımlar Sokak’ta bir eve misafir olan Başkan Demircan, 23 tapuyu daha hak sahiplerine teslim etti. Tapu sevinci yaşayan vatandaşların Okmeydanı’ndakidönüşüm beklentileri ile ilgili soruların cevaplarını, Facebook hesabından tüm takipçilerine canlı olarak aktardı. Daha sonra Kaptanpaşa mahallesinde bulunan esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Başkan Demircan, çat kapı ev ziyareti de yaparak mahalle sakinlerine sürpriz yaptı.

OKMEYDANI’NDA HERKES KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İSTİYOR

Başkan Demircan, en güzel heyecanları evlerde yaşadıklarını belirterek, “Okmeydanı projesi gerçekten desteği çok yüksek bir projedir. Şuan insanlar çok sabırsız. Beni gören herkes hadi bir an önce başla diyor. Bu da projeye inananların sayısının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Herkes bu işi istiyor. İstemiyorum diyen hiç yok. Bu çok önemli bir şeydir. Bizim bütün bunları yaparken hata yapmadan yürüyor olmamız lazım. Avrupalıların ‘Ne kadar detay çalışırsan imalatta o kadar kısa sürede biter’ dediği gibi biz de burada bunu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN BUNLARI BİTİRMEK İÇİN SABIRA İHTİYAÇ VAR

“Doğru projelendireceğiz ki başladığımızda iş hızlı bitecek.Dolayısıyla bu tecrübelerle insanlarımızı bizlere inanmaya, güvenmeye ve sabırlı olmaya davet ediyorum. Temel sorun herkesin hakkını hukukunu koordine edecek bir yapıyı oluşturmaktır, yoksa inşaat yapmak çok kolay.” diyen Başkan Demircan, “Bütün bunları bitirmek için sabıra ihtiyaç var. Ama sonuçta tapularımız elimizde. En büyük garantimiz tapularımızdır. Dolayısıyla umutla önümüzdeki dönemde bütün bunları tamamlayarak geleceğe bakacağız.” dedi.

ELLİ SENE ZARFINDA BURASI BİZİM KENDİ MALIMIZDIR DİYEMEDİK

Tapusunu başkan Demircan’ın elinden alan Hasan Turgut amca, İstanbul’a 66 yıl önce geldiklerini söyleyerek, “Bundan önce belediyeler hiç doğru dürüş çalışmadı. Fakat şimdi başkanlarımızdan ve bu işe ön ayak olanlardan Allah razı olsun. Hepsi çok güzel çalışarak tapularımızı verdiler. Biz yaklaşık olarak 50 yıldır buradayız. Elli sene zarfında burası bizim kendi malımızdır diyemedik. Fakat şimdi Allaha şükür bir çözüm yapıldı. Memleketimiz için hayırlı olsun. Evlatlarımızın evlatlarına kalır inşallah.” şeklinde konuştu.

BU BİZİM İÇİN BİR HAYALDİ

Tapusuna kavuşan bir diğer hak sahibi de, “Bu bizim için bir hayaldi. Başkanımız50 senelik bir sorunu çözdü. İnşallah rabbim bizlere en kısa zamanda içerisinde oturmayı da nasip eder. Başkanımızın tapularımızı evimizde vereceğini duyunca şaşırdık, bizim için çok değişik bir duygu oldu. Bunun için başkanımıza tekrardan teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin.” dedi.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...