Beyoğlu' nda Kış Temizliği

07 Ocak 2016

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, son birkaç gündür yağan karın kalkmasıyla birlikte ilçede temizlik seferberliği başlattı. Şafak sökmeden,sabah saat dörtte işbaşı yapan yaklaşık 100 kişilik ekip;ana arterler başta olmak üzere ara yol ve kaldırımları sabunlu suyla tamamen yıkıyor.Mahalle bazlı yapılacak temizleme çalışmalarıyla Beyoğlu’nun 45 mahallesi ve 2018 sokağıyaklaşık 1.5 ay içerisinde tamamen yıkanmış olacak.

Beyoğlu Belediyesi son birkaç gündür yağan karın kalkmasıyla birlikte ilçede temizlik seferberliği başlattı.Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın talimatıyla yoğun kar yağışına karşı gece gündüz demeden başarılı bir çalışma yapan Fen İşleri ve Temizlik işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bu seferde Beyoğlu’nun tamamını yıkamak için kolları sıvadı.

45 MAHALLE 2018 SOKAK BİRBUÇUK AYDA TAMAMEN YIKANACAK

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen kış temizliği çalışmaları kapsamında sabah saat dörtte işbaşı yapan yaklaşık 100 kişilik ekip;İstiklal Caddesi ve ara sokaklar, Kasımpaşa, Hasköy, Sütlüce, Örnektepe veOkmeydanı’nda yıkama çalışmalarına başladı.Ekipler, ana arterler öncelikli olmak üzere ara yolları ve kaldırımları sabunlu suyla tamamen yıkıyor. Aralıksız olarak devam eden çalışmalarla ana arterlerden sonra mahalle bazlı çalışma ileBeyoğlu; 45 mahallesi ve 2018 sokağıyla birlikte 1.5 ay içerisinde tamamen yıkanmış olacak.

ÇALIŞMALARDA ÖZEL YIKAMA ARAÇLARI KULLANILIYOR

Belediye ekipleri, temizlik çalışmalarında daha iyi sonuçlar elde edebilmek için özel yıkama araçları kullanıyor. Yıkama çalışmalarında günlük;12 adet yıkama tankeri, 12 adet süpürge aracı,konteynır ve çöp konan yerlerdeki yağı ve pası sökmek için 2 adet sıcak su aracı ve 1 adet de temizlenmesi zor noktalarla izinsiz asılan afişleri sökmek için kullanılan tazyikli yıkama tanker kullanılıyor.

YIKAMALARDA ÇEVREYE DUYARLIDETERJANLAR TERCİH EDİLİYOR

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen yıkama çalışmalarında kullanılan deterjanlar da özenle seçilmiş durumda. Yıkama esnasında çevrenin dokusuna zarar vermemek için, çevreye duyarlı ve kimyasal maddeler içermeyen deterjanlar kullanılıyor.