Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali Başladı

03 Haziran 2016

Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ‘Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali’nin 10’uncusu Hasköy Sahilde düzenlenen Akdeniz Gecesi ile başladı. Halk oyunlarının yanı sıra yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla renk kattığı geceye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ’10. Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali’ Hasköy Sahilde düzenlenen Akdeniz Gecesiyle start verdi. Halk oyunlarının yanı sıra yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla renk kattığı geceye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu. müzik eşliğinde halk oyunu oynayan gençlerle birlikte oynayan Başkan Demircan, yöresel kültürlere çok önem verdiklerini söyledi. Farklı il ve ilçelerden gelen derneklerin katılımıyla gerçekleştirilen festival, Anadolu Gecesi ve Karadeniz Gecesi ile devam edecek.

AMACIMIZ İNSANLARI BİRBİRİNE KAYNAŞTIRMAK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan festivalin açılışında yaptığı konuşmasında , “Değerli arkadaşlar her sene biliyorsunuz yerel tatlar festvalini yapıyoruz. Gerçekten çok güzel oluyor. Buraya da mesela bu sefer dedik ki Konyası, Akseki’si bir araya gelsin Akdeniz akşamı oluştursunlar. Çünkü Ramazan geldi. Normalde bu festivali uzatıp 10 gün yapıyorduk. Bu sefer 3 günlük bir paket yaptık. Amacımız insanları birbirine kaynaştırmak. Bu arada ben de Kasımpaşalıyım, tabi Kasımpaşalı olmak da ayrı bir gurur. Biliyorsunuz en büyük Kasımpaşalı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Buradan selam olsun Cumhurbaşkanımıza. Kasımpaşa çok karizmatik bir yer. Beyoğlu’nun İstanbul’un özetidir adeta. Kasımpaşa Türkiye’nin özetidir. Memleketimizi seviyoruz, ilçemizi seviyoruz” dedi.

&