Beyoğlu Belediyesi Gençleri Obeziteye Karşı Bilgilendiriyor

01 Mart 2016

Beyoğlu Belediyesi, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla gençleri obezite’ye karşı bilinçlendiriyor. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarda ilçedeki tüm okullarda öğrencilere obezite, sağlıklı yaşam, yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında seminerler düzenlenerek bilgiler veriliyor.

Beyoğlu Belediyesi, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla ilçede bulunan okullara giderek lise öğrencilerine seminer vermeye devam ediyor. Bu eğitimler kapsamında İtalyan Özel Galile Galileo Lisesi’nde düzenlenen seminerde öğrencilere obezite, sağlıklı yaşam, yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında bilgilendirildi. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü da Dr. Murat Aydın, bilgilendirme seminerlerinin devam edeceğini söyledi.

SAĞLIKLI BESLENMEYLE İLGİLİ KONFERANSLAR VERİYORUZ

Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak okullarda ve yetişkin yaş gruplarında sağlıklı beslenme ve obeziteyle ilgili çeşitli eğitimler düzenlediklerini ifade eden Dr. Aydın, “Bu eğitimler kapsamında da İtalyan Özel Galile Galileo Lisesi’nde ergen yaş gruplarına sağlıklı beslenme ve obeziteyle ilgili bir bilgilendirme semineri düzenledik. Bu seminer kapsamında kişilere sağlıklı beslenme, fiziksel aktiviteler, zararlı alışkanlılarla ilgili bilgiler verdik. Onların gelişimine katkılar sunmaya çalıştık. İtalyan Lisesi’ne teşekkür ediyoruz bizi burada ağırladıkları için.”dedi.

FARKLI AKTİVİTELERLE GENÇLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

İtalyan Özel Galile Galileo Lisesi Türk müdür başyardımcısı Deniz Hadimoğlu ise, 22-25 Mart’ı sağlık ve spor haftası olarak kutladıklarını belirterek, “Bu kapsamda farklı aktiviteler yapılıyor. Beslenme Dostu Okul Projesi’ne başvurduk ve bu kapsamda da gerçekten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Toplum sağlığından diyetisyenlerimiz, belediyeden doktorumuz, okul hemşiremizin katılımıyla sağlıklı beslenme ve obezite hakkında konferanslarımız gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

&