Başkanlar Beyoğlu’nda Kentsel Dönüşüm Çalışmalarını Değerlendirdi

10 Aralık 2015

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde bir araya gelerek,Beyoğlu’nda devam eden restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanlar, projelerin onur ve gurur verici olduğunu söylediler.

Beyoğlu Belediyesi’nin organize ettiği ‘Beyoğlu Başkanlar Buluşması’nda çok sayıda Belediye Başkanı bir araya geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan Beyoğlu’ndaki dev projeler hakkında bilgi alan Başkanlar, restorasyonu devam eden İstiklal Cadddesi’ndeki Emek Sineması ile Beyoğlu’ndaki dev projeler arasında yer alan Tarlabaşı 360 Projesi’ni de yerinde inceledi. Dev projelere hayran kaldıklarını ifade eden başkanlar, çalışmalarından dolayı Başkan Demircan’a teşekkür ettiler.

PROJELER ONUR VE GURUR VERİCİ

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beyoğlu’nda güzel ve örnek alınabilecek çalışmalar gördüklerini belirterek,“Öncelikle Beyoğlu Belediye Başkanımızı, ekibini emeği geçen herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum. Birincisi Beyoğlu’nda tarihin yeniden hayata geçirilmesi vetarihe sahip çıkılarak kültürümüzün yeniden canlandırılması bizi çok mutlu etti. Diğer bir konu da kentsel dönüşüm çalışmalarında; bildiğimiz zorlukların ötesinde farklı zorlukların nasıl aşıldığını da gördük, örnek bir proje. Hem tarihi eserlerin aralarında nasıl bir çalışma yapıldığını hem de arazi şartlarında nasıl bir kentsel dönüşümün başarıldığını görmüş olduk. Emek Sineması da dahil olmak üzere Beyoğlu’nun Türkiye’nin tarihi bir merkezi olduğunu biliyorduk, bunun yeniden hayata geçirilmesi de bizler için gurur verici” dedi.

BAŞKANIMIZIN BAŞARILARINI GÖRMÜŞ OLDUK TEBRİK EDERİZ

Büyükçekmece Başkanı Dr. Hasan Akgün de, çalışmalarından dolayı Başkan Demircan’a teşekkür ederek, “SayınDemircan ile birlikte Beyoğlu’nun restorasyonunu gezdik ve kentsel dönüşüm ile ilgili projelerin maketlerini inceledik. Daha sonrasında özellikle Emek Sineması ve Tarlabaşı’ndaki uygulamaları yerinde inceledik. Tavsiyem şudur ki; bu projeleri yerinde özellikle görsünler. Çünkü kentsel dönüşüm yapılırken yaşanan zorlukların neler olduğunu, uygulama esnasında nasıl korunması gerektiğini bizzat uygulanan mekanda görmeleri onlar için faydalıdır. Bu tip çalışmalar yaparken bilgi sahibi olabilirler. Tecrübelerin aktarılması açısından bu tip projeler katkı ve zaman kaybını önlemiş olur. Başkanımızın başarılarını görmüş olduk tebrik ederiz,” ifadelerini kullandı.

&