BEYOĞLU'NUN SAKLI BAHÇESİ: SÜTLÜCE SAHİLİ

29 Haziran 2015

Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleriyle Sütlüce sahili iftar sonraları vatandaşların akınına uğruyor. Ramazan ayı için özel olarak ışıklandırılan parkta aileler çocuklarıyla geç saatlere kadar Ramazan ayının manevi atmosferini, denize sıfır yaşıyor.

Beyoğlu Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri için bu yıl Sütlüce sahilini seçti. Havaların ısınmasıyla deniz kıyısında çimlere yayılan aileler bir yandan piknik yaparken diğer yandan Ramazan ayının manevi havasını yansıtan etkinliklerin tadını çıkarıyor. Ramazan ayı için ışıklandırılan etkinlik alanında aktiviteler geç saatlere kadar devam ederken vatandaşlar Ramazan sohbetlerinin tadını çıkarıyor. Birlik ve beraberlik duygularının hakim olduğu Sütlüce'de etkinlikler yediden yetmişe her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçeklişyor.

ÇOCUKLAR İÇİN RAMAZAN AYININ HER BİR GÜNÜ BAYRAM HAVASINDA

Sütlüce sahilde Ramazan Bayramı etkinlikleri her akşam iftarın ardından başlıyor. Etkinliklerde çocuklar için birbirinden renkli ve öğretici eğlenceler yer alıyor. Ateşbazlar, Ramazan maskotları, Hacivar-Karagöz gösterileri gibi pek çok etkinlikle çocuklar Ramazan ayının her bir gününü bayram havasında yaşıyor. Ardından dev ekranda sinema keyfi yaşayan çocuklar en sevilen çocuk filmlerini izliyor.

KUR'AN ZİYAFETLERİ İLAHİ MÜZİK DİNLETİLERİ

Saatler ilerledikçe tasavvuf müziği ve ilahi müziğinin en güzel parçalarını seslendiren birbirinden değerli sanatçılar sahneye çıkıyor. Bazı geceler Kur'an ziyafeti, bazı geceler ise Ramazan sohbetleri ile vatandaşlar eski Ramazanların tadına varıyor.Ramazan ayının sonrası da etkinliklerin Sütlüce sahilde devam edeceğinin işaretlerini veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, teravih namazı sonrası etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geliyor.

&