BEYOĞLU HALKI OBEZİTE KONUSUNDA BİLİNÇLENİYOR

26 Mart 2015

Beyoğlu Belediyesi, Toplum Sağlık Merkezi tarafından Örnektepe Semt Konağı’nda gerçekleştirilen “Obeziteyle Mücadele” konulu seminer vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Seminere katılan Aydan Gözaydan, “Obezite kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı, reflu ve uyku apnesi gibi bir çok hastalığın tetikleyicisi” dedi.

Beyoğlu Belediyesi Örnektepe Semt Konağında gerçekleştirilen “Obeziteyle Mücadele”  semineri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 11 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçeye 12 semt konağı kazandıran Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konaklarda düzenlene seminerler ile mahalle halkının bilinçlenmesinin önünü açıyor. Örnektepe Semt konağında düzenlenen “Obeziteyle Mücadele”  semineri mahalle halkı yoğun katılım gösteri. Obezite’nin nedenleri hakkında bilgi veren Aydan Gözaydın,Obezite’ye dikkat edilmez ise “kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı, reflu ve uyku apnesi gibi bir çok hastalığın tetikleyicisi” olduğunu söyledi.

ŞİŞMAN ÇOCUK SAĞLIKLI ÇOCUK DEĞİLDİR

Fazla yemek, fiziksel hareket azlığı ve metabolizma bozukluklarının Obeziteye yol açtığını ifade eden Aydan Gözaydın,Obezite’nin çocuk yaşlarda da ortaya çıkabileceğini söyleyerek şunları ifade etti.  “Şişman çocuk sağlıklı çocuk değildir. Çocukları yemek konusunda lütfen zorlamayın. Her gün mutlaka 30 dakika spor yapın ve ne olursa olsun spor insan hayatının önemli bir parçası” dedi.

OBEZİTE HASTALIĞI MUTLAKA TEDAVİ EDİLME

Birçok hastalığınObezite ile ortaya çıktığını söyleyen Gözaydın, kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı, reflü, uyku apnesi gibi bir çok hastalığı tetiklediğini belirtti ve Obezite hastalığının mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

HIZLI KİLO VERMEK SON DERECE SAĞLIKSIZ

Aydan Gözaydın şunları söyledi. “Obeziteyi yenmek için bireyin mutlaka tedaviyi istiyor olması gerekir. Bunun için gerekli eğitimleri alması ve bilinçli olması şart. Obezite tedavisinde hastaların tedavi sürecini mutlaka iyi bilmesi gerekiyor. Hızlı kilo vermek son derece sağlıksız.Her diyet kişiye özeldir, başka birine ait diyetin kesinlikle yapılmaması gerekir. Tam tahıllı ve mutlaka çavdar ekmeği tüketilmeli.  Ayrıca kızartmalardan, uzak durulmalı. Yemek porsiyonlarını mutlaka küçültün ve bol bol salata yemeyi alışkanlık haline getirin” dedi.

Seminere katılan vatandaşlar, bu tarz etkinliklerden son derece keyif aldıklarını ve bilinçlendiklerini söyledi.  Beyoğlu Belediyesi’ne ve Toplum Sağlık Merkezine teşekkürlerini ilettiler.

&