42. Turizm Haftası Beyoğlu'nda öğrencilerle kutlandı

19 Nisan 2018

Beyoğlu’nda 42. Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Başkan Demircan, “Turizm Haftası İstanbul için çok önemli ve Beyoğlu olduğumuz için çok daha önemli. Biz de bugün hem Turizm Haftası'nı kutlayalım, hem de işverenlerle öğrencileri bir araya getirelim ki stajları yapsınlar, gelecekte ekmeklerin orada kazansınlar dedik. Bu düşünceyle de bugünü organize ettik.” dedi.

42. Turizm Haftası Turizmin kalbi Beyoğlu’nda düzenlenen özel etkinlikle kutlandı. Beyoğlu Belediyesi tarafından Katip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Okul bahçesinde kurulan alanda düzenlenen etkinliğe; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve İlçe Kaymakamı Savaş Ünlü’nün yanı sıra okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin müzik dinletileri, halk oyunları ve tiyatro gösterimleri ile hünerlerini sergilediği etkinlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan yedi bölgeye ait lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu. Gösterilerin ardından stantları tek tek gezen Başkan Demircan, tüm yöresel lezzetlerin tadına bakarak, öğrencilere tam not verdi.

TURİZM HAFTASI, BEYOĞLU OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Demircan, "Turizm Haftası İstanbul için çok önemli ve Beyoğlu olduğumuz için çok daha önemli. Biliyorsunuz ki 50 bin yatağımız var ve binlerce turistik işletmemiz var. Beyoğlu'nda bir de Turizm Meslek Lisemiz var. Çok yeni, çok genç tanıtılmaya ihtiyacı var. Biz de bugün hem Turizm Haftası'nı kutlayalım, hem de işverenlerle öğrencileri bir araya getirelim ki stajları yapsınlar, gelecekteki ekmeklerin orada kazansınlar dedik. Bu düşünceyle de bugünü organize ettik. Gençlerimizin her biri pırıl pırıl, hepsi hayata hazırlanıyor. Turizm Haftası'nın turistler açısından olduğu kadar oluşturduğu istihdam açısından da önemli önemine vurgu yapan bir gün" dedi.

BEYOĞLU, İSTANBUL'UN ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞÜ VE RENKLİLİĞİ OLAN BİR YER

Turizm liselerinin çoğalmasını temenni eden İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz ise, "İstanbul ve Beyoğlu, buralar sıradan yerler değil. Buralar dünyanın herhangi bir yeriyle karşılaştırılacak yerler değil. Beyoğlu, İstanbul'un çok kültürlülüğü, çok sesliği ve çok renkliliği olan bir yer. Farklı etnik menşei ile dini, kültürü ve coğrafi konumuyla öne çıkmış bir ilçe. Şüphesiz buraya bir turizm lisesi değil, birkaç turizm lisesi yakışır" ifadelerini kullandı.

HEPSİNİ EVLERİMİZDE BİZ YAPTIK

Ege yöresinin yemeklerini yapan 10'uncu sınıf öğrencisi Muhammet Ali Yamak, "Okulumuzda gerçekleşen Turizm Haftası etkinliğinde gerçekten çok mutluyuz. Herkes buraya geldi bizlerde yemeklerimizi yaptık masalarımıza özenle dizdik. Burada görmüş olduğunuz bütün yemekleri biz yaptık 70'e yakın çeşit yemek var" derken, Akdeniz mutfağına özgü yemekler yaptığını ifade eden Zeynep Duman ise, "Okulumuzda ilk kez bu kadar büyük ve güzel bir etkinlik yapılıyor. Zaten okulumuz çok yeni bir okuldu ve bu etkinlik sayesinde okulumuzun adını duyuracağımıza inanıyorum. Biz Akdeniz mutfağı yemeklerini yaptık. Diğer bölgelere göre daha hafif, aslında Ege mutfağına da çok yakın bir bölge, daha çok hafif tatlar kullanılıyor. Hepsini mutfağımızda evlerimizde biz yaptık" dedi.