17 ülkeden 40 Wego üyesi Sosyal Market’i ziyaret etti

14 Ekim 2016

WeGo (Dünya Yerel Yönetimler ve Şehirler E-devlet Organizasyonu) üyesi Belediye Başkanları ve temsilcileri Beyoğlu Sosyal Marketi ziyaret etti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, örnek proje olarak ödül alan Sosyal Market’i 17 ülkeden 40 farklı temsilciye gezdirdi.

Beyoğlu Belediyesi, WeGo üyesi belediye başkanları ve temsilcilerine ev sahipliği yaptı. 2014 yılında gıda bankacılığı, sosyal kart ve sosyal market dalında ödül verdikleri sosyal marketi gezen belediye başkanları ve temsilciler, böylesine yararlı bir merkezi hayata geçirdiği için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür etti. Başkan Demircan'ın ev sahipliğinde tesisi gezen belediye başkanları ve temsilciler, tesisin işleyişi hakkında Başkan Demircan'dan bilgi aldı. Marketin ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduğunu ziyaretçilere aktaran Demircan, marketle ilgili tüm merak edilenleri cevapladı.

HERKES İYİLİK VE GÜZELLİK İSTİYOR

Misafirlerini sosyal markette ağırlıyor olmaktan son derece memnun olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Aslında Dünya E-devlet Organizasyonu, bize 1 yıl önce burası ile ilgili bir ödül verdi. Daha sonra ödülün arkasında durup buraya kadar geldiler. Merak edip, ziyarette bulundular. Dünyanın 17 ülkesinden 40’tan fazla ziyaretçi buradalar. Brezilya’dan Kore’ye Hindistan’dan Arap ülkelerine kadar birçok ziyaretçimiz burada. Herkes iyilik ve güzellik istiyor. Bu iyi düşüncenin sahibini de herkes arıyor. Ben de onların gelişinden çok mutlu oldum” diye konuştu.

WEGO ÜYELERİ OLARAK BURADAN ÖĞRENECEK ŞEYLERİMİZ VAR

WeGo Genel Sekreteri Young-Soon Nam, “Çok ilginç bir örnek olduğunu düşünüyorum. Wego üyeleri olarak buradan öğrenecek şeylerimiz var. Yoksul yahut ihtiyacı olan ailelere yardım ederken özellikle bugünkü konumuz olan akıllı sistemlerin çok verimli kullanıldığı bir örnek olduğunu düşünüyorum. Zaten bu doğrultuda WeGo ödüllerini de almış bir projeden bahsediyoruz. Eminim ki birçok şey öğreneceğiz bu projeden" şeklinde konuştu

EMİNİM BİZ DE ÜLKEMİZDE BU PROJE İÇİN UYGULAMA ALANI BULABİLİRİZ

Sudan’ın Sinnar Eyaleti Valisi Eldaw Hamid ise, “İhtiyacı olan insanları yardım etmenin gerçekten harika bir yolu bu, diğer konuşmalarda da duyduğunuz üzere. Eminim biz de kendi ülkemizde bu proje için uygulama alanı bulabiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...