2016 Yılı faaliyet Raporu

Tek sırrımız var: Çalışmak
Beyoğlu, medeniyet harikalarıyla dolu bir şehrin İstanbul’un sahnesi, Türkiye’nin vitrinidir.
Her gün yaklaşık iki milyon insanın uğradığı küresel bir cazibe merkezidir.

Kuşkusuz, Beyoğlu’nun kendine mahsus atmosferi, ahengi var.

Burada eski bir Rum türküsü de, bir rock’n roll şarkısı da, ilahi de, arabesk de kulağınıza art
arda çalınıverir. Burada ezan sesleriyle çan sesleri birbirini hiç incitmeden yükselir.

Bizler, bu ahengi, bu letafeti, Beyoğlu ruhunu en iyi şekilde kavramanın, özümsemenin,
korumanın derdindeyiz. Beyoğlu’nun temsil ettiği insanlık değerlerini,
medeniyet alametlerini yaşatma ve yüceltme azmindeyiz.

Yıllardır gecemizi gündüzümüze kattık. Mimariden çevreye, eğitimden sosyal yardıma,
kültürel etkinliklerden istihdama kadar birçok alanda yenilikçi çözümler ürettik. Büyük
mesafe kat ettik. Birçok alanda yeni yaklaşımlar, projeler ve çözümler sunarak Türkiye’ye
öncülük ettik.

Tek sırrımız vardır: Çalışmak. Elbette güler yüzlü, şeffaf ve katılımcı bir tutum benimsedik.
Bilhassa bilişim teknolojisinin imkanlarını, belediyecilik hizmetlerine adapte ederek, projelerimizi
vatandaşın iştirakine ve katkısına açık tuttuk.

Her adımda kendimizi aşmayı gözettik.

Bundan sonra da hep hızımızı arttırarak yola devam edeceğiz.

İnsan sevgisi, millete sadakat ve çalışma şevkiyle, yolumuza doludizgin devam edeceğiz.

Dilerim, hizmet vazifemiz devam ettiği müddetçe, vatandaşlarımızın yüzündeki o memnuniyet
tebessümü hiç kaybolmasın. Şu dünya güzeli Beyoğlu’nda, şairin de dediği gibi
“ömrümüz oldukça” dostluğumuz pekişerek, hoşnutluğumuz artarak yaşayalım.

Son olarak, belediyemizde emek veren, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Daha aydınlık, daha güzel, daha sevinçli bir Beyoğlu için aşkla çalışmaya devam...

Ahmet Misbah DEMİRCAN