2008 Yılı Faaliyet Raporu

Beyoğlu, İstanbul’un gözbebeği olan bir ilçedir. Tarihi geçmişi, kültürel zenginliği ile farklılığını ve özelliğini daima korumuştur. Ayrı dilleri konuşan, farklı inançlara sahip ve başka ırklardan olan insanlar Beyoğlu'nda asırlardır barış içinde yaşamışlardır.

Beyoğlu'nun hazinesi olan bu değerler ve dünya ile sürdürdüğü sıkı bağları sayesinde tarihte birçok ilk bu sınırlar içinde yaşanmıştır. Bu ilkler de nice değişimlere öncülük etmiştir. Bizler de hizmet ilkelerimizi belirlerken, Beyoğlu'nun bu tarihi Öncülüğünü esas aldık. Yola çıkarken, örnek bir belediyecilik için kolları sıvadık. Beyoğlu'na en çok yakışanı ve en iyisini gerçekleştirmek için gayret sarf ettik. Netice olarak da bugüne kadar ortaya koyduğumuz projeler; önemli olduğu kadar örnek olarak kabul edildi.

Sadece bugün için bir şey yapmadığımızı; aynı zamanda Beyoğlu'nun geleceğini de şekillendirdiğimizin farkındayız. Beyoğlu'nun geçmişinden gelen değerlerini, özelliklerini koruyarak; onu yarınlara taşımak ve gelecek nesillere gururla teslim etmek istiyoruz. Bugünü kurtarmaya çalışan değil geleceği düşünen bir anlayışa sahibiz.

Bugüne kadar ayrım yapmadan herkese hizmet ettik. Kapılarımızı her kesimden ve her yastan insana açık tuttuk. Halkımızın ihtiyaçlarını dikkate aldık. Beyoğlu'nun tüm kurum ve kuruluşları ile ortak hareket ettik. Yaptığımız işbirliğinden ortaya çıkacak gücün Beyoğlu'na çok şeyler kazandıracağına inanıyoruz.

Artık Beyoğlu'nda yepyeni bir dönem başlamıştır. Halkımızdan aldığımız yetki ile hep birlikte bir 5 yıl daha Beyoğlu'na hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu paylaşacağız. Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, danışmanlarımız, birim müdürlerimiz, memurundan işçisine tüm belediye çalışanlarımızla Beyoğlu adına önemli ve kalıcı hizmetler yapacağımıza inanıyorum.

Bugüne kadar yaptıkları hizmetlerle gecesini ve gündüzünü Beyoğlu için harcayan tüm çalışma arkadaşlarıma, bize daima destek veren Beyoğlu halkına ayrı ayrı ve içten teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla...

Ahmet Misbah Demircan