2007 Yılı Faaliyet Raporu

GÜZEL OLAN HER ŞEY BEYOĞLU'NA YAKIŞIR

İstanbul'da ilk belediye olma ayrıcalığını ve özelliğini taşıyan Beyoğlu Belediyesi; 150. yaşını geride bıraktı. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl birçok ulusal ve uluslararası etkinlik gerçekleştirerek 150. yılımızı büyük bir coşkuyla kutladık Farklı din, dil ve ırklarda insanların asırlardır bir arada, barış içinde yaşadığı Beyoğlu'nun tarihi, kültürel zenginliği ile ortaya koyduğu örnek tablo; geçmişten geleceğe taşınmaktadır.

Bu yüzden Beyoğlu'nda gerçekleştirdiğimiz projeleri uygularken sadece bugün için bir şey yapmadığımızı, aynı zamanda Beyoğlu'nun geleceğini de şekillendirdiğimizin farkındayız. Beyoğlu'nun geçmişinden gelen değerlerini. Özelliklerini koruyarak; onu yarınlara taşımak ve gelecek nesillere gururla teslim etmek İstiyoruz. Bugünü kurtarmaya çalışan değil geleceği düşünen bir anlayışla... Bunun bir göstergesi de 2010 yılı hazırlanmazdır. "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" süreci hızla işlerken, biz de Beyoğlu'nu 2010 yılına hazırlıyoruz.

Beyoğlu'nun tüm kurum ve kuruluştan ile ortak hareket ediyoruz. Beyoğlu'nun her kesimiyle sık sık bir araya geliyoruz. Birlikte fikirler üretiyoruz. Yeni projeler tasarlıyoruz. Yerel yönetim olarak halkla, kurumlarla. kuruluşlarla, sanatçılarla olan işbirliğimizden ortaya çıkacak gücün Beyoğlu'na çok şeyler kazandıracağına İnanıyoruz.

Yola çıkarken, örnek bir belediyecilik için kollan sıvadık. Netice olarak da; bugüne kadar Beyoğlu'nda gerçekleştirdiğimiz projeler önemli olduğu kadar örnek projeler oldu. Projelerimizi de markalaştırdık. Artık hizmetlerimizi; getirdiğimiz standartlarla, marka olarak sürdürüyoruz.

Tüm birimlerimizin dikkat ve titizlikle yarine getirdiği gayretli çalışmalar belediyemiz içinde oluşturduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışmanın sonucudur Aynı hedefe küflenerek Beyoğlu için ilk günkü aşkla yola devam ediyoruz.

Bu vesileyle; desteklerini bizlerden esirgemeyen, uyum içinde çalıştığımız meclis üyelerimize, başkan yardımcılarıma, danışmanlarıma, birim müdürlerime, memurundan işçisine tüm belediye çalışanlarına, bize çalışma gücü veren Beyoğlu halkına ayrı ayrı ve içten teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla...

Ahmet Misbah Demircan